Onderhoud

20230306_173441
Onderhoud

Vliegbedrijf Tom van der Meulen is een Part-145 en Annex 1 gecertificeerd onderhoudsbedrijf met locaties op Vliegveld Oostwold en Vliegveld Lelystad (EHLE).
U kunt bij ons terecht voor onderhoud aan een breed scala aan vliegtuigen De werkzaamheden worden door een ervaren team volgens EASA richtlijnen uitgevoerd.

Historische vliegtuigen (Annex 1)

Vliegbedrijf Tom van der Meulen beschikt over de Nationale Annex 1 erkenning hierdoor zijn zei bevoegd om aan ‘PH’ geregistreerde historische vliegtuigen te werken. Vanwege de eigen historische vloot die al sinds vele jaren door de eigen staff wordt onderhouden is Vliegbedrijf Tom van der Meulen geen onbekende meer op het terrein van de historische luchtvaart en hun benodigde T.L.C..

Restauratie

Over de afgelopen jaren heeft Vliegbedrijf Tom van der Meulen meerdere vliegtuigen gerestaureerd. Eén Boeing Stearman en twee Piper Cubs. Piper Cubs vormen een rode draad door het bestaan van het vliegbedrijf. Het vliegbedrijf werkt al sinds de jaren 60 met Piper Cubs, we kunnen dus wel zeggen dat we de Piper Cub van top tot teen kennen.

Vliegbedrijf Tom van der Meulen beschikt over een ex militaire Piper Cub welke in opdracht gerestaureerd kan worden. Bij interesse nemen we graag de mogelijkheden met u door.

Ook bieden wij:

Piper Service Center

Vliegbedrijf Tom van der Meulen is sinds Spetember 2019 Piper Service Center voor Nederland. Dit doen we in samenwerking met het Deense bedrijf ‘European Aircraft sales’ welke Piper dealer is voor Scandinavië, Nederland en de Baltische staten. Als Piper Service Center voor Nederland kunnen wij alle Pipers oud of nieuw de service bieden die ze nodig hebben, zoals het uitvoeren van fabrieks werkzaamheden waaronder garantie werk van nieuwe Pipers. Ook kunnen wij u helpen bij het vinden en de aanschaf van een nieuw of gebruikt vliegtuig.Wij kunnen u deze service bieden vanaf ons eigen vliegveld in Oostwold of vanaf vliegveld Lelystad.