Heritage Hangar

In de Heritage Hanger zal een aantal historische vliegtuigen te bewonderen te zien zijn, waaronder de North American P-51D Mustang, de AT-6 Harvard en de PT-13 Boeing Stearman. Ook zijn verschillende voertuigen uit onze collectie te zien zijn, van de bekende Harley Davidson WLA tot de veel minder bekende Cushman Airborne Scooter.

In de toekomst zal er in de Heritage Hangar ook aandacht worden besteed aan de roemruchte historie van  Vliegbedrijf  Tom van der Meulen zelf. Zo zal er b.v. ook een origineel historische Piper Cub in sproeiconfiguratie getoond worden.

SONY DSC

North American P-51D Mustang

Deze Mustang van het type P-51D-30-NA wordt op 23 mei 1945 door de USAAF in gebruik genomen en daarmee net te laat geleverd om tijdens de Tweede Wereldoorlog nog operationeel te kunnen worden ingezet. Met een machtige Rolls Royce V-1650-7 motor, een bubble canopy en drop tanks is ‘t het laatste type Mustang dat geproduceerd wordt.

 

 

 

AT-16 Harvard

PT-13 Boeing Stearman

Een robuuste twee dekker uit de tweede wereld oorlog waar vele aanstaande piloten op hebben leren vliegen tijdens de primaire opleiding voor hun militaire vliegbrevet.

Austin 8

De Austin Acht werd als twee- en vierdeurs personenauto geproduceerd, als cabrio en lichte bestelwagen. De Austin acht werd tijdens de oorlog als staff car gebruikt.

Clarktor 6

Cushman Airborne Scooter

Harley-Davidson WLA Liberator

Openings tijden

Verwachte opening voorjaar 2021.

Vanaf 1 Juni 2020 op afspraak geopend.

Exposities en de opening van de Heritage Hanger is uitgesteld naar voorjaar 2021

Zodra de Corona beperkingen zijn opgeheven is bezichtiging van de Historische vloot op afspraak mogelijk.