Heritage Hangar

De Heritage Hanger is een kleinschalig museum met een indrukwekkende en unieke collectie van vliegend en rijdend erfgoed uit voornamelijk de tweede wereld oorlog.

De Heritage Hanger is ondergebracht in Hangaar 4, de meest resent bijgebouwde hangaar op Oostwold-Airport. Door onze historische vliegtuigen en voertuigen in een eigen hangaar onder te brengen zullen ze in een nog betere conditie blijven en is er de mogelijkheid om deze prachtige objecten te tonen.

SONY DSC

Wat is er te zien

Op dit moment word de vaste collectie tentoon gesteld, waaronder de North American P-51D Mustang, de AT-6 Harvard en de PT-13 Boeing Stearman. Deze unieke collectie van deze drie vliegende warbirds onder één dak is een unicum in Nederland en daarom al een bezoek waard.

Ook zijn er verschillende voertuigen te zien, van de bekende Harley Davidson WLA tot de veel minder bekende Cushman Airborne Scooter.

In de toekomst zal er in de Heritage Hangar ook aandacht worden besteed aan de roemruchte historie van Vliegbedrijf Tom van der Meulen zelf. Zo zal er bijvoorbeeld ook een origineel historische Piper Super Cub in sproeiconfiguratie getoond worden.

Openingstijden

Op dit moment is de Heritage Hangar gesloten

Toegangsprijzen

Volwassenen€6,00
Kinderen vanaf 4 Jaar€3,00
Kinderen tot 4 JaarGratis

Prijzen per 1 januari 2023 – wijzigingen voorbehouden.

North American P-51D Mustang

Deze Mustang van het type P-51D-30-NA wordt op 23 mei 1945 door de USAAF in gebruik genomen en daarmee net te laat geleverd om tijdens de Tweede Wereldoorlog nog operationeel te kunnen worden ingezet. Met een machtige Rolls Royce V-1650-7 motor, een bubble canopy en drop tanks is ‘t het laatste type Mustang dat geproduceerd wordt.

 

 

 

AT-16 Harvard

PT-13 Boeing Stearman

Een robuuste twee dekker uit de tweede wereld oorlog waar vele aanstaande piloten op hebben leren vliegen tijdens de primaire opleiding voor hun militaire vliegbrevet.

Austin 8

De Austin Acht werd als twee- en vierdeurs personenauto geproduceerd, als cabrio en lichte bestelwagen. De Austin acht werd tijdens de oorlog als staff car gebruikt.

Clarktor 6

Cushman Airborne Scooter

Harley-Davidson WLA Liberator