Boeing Stearman

Flying the PT-17 “Boeing Stearman”

Onze Stearman uit 1941 is beschikbaar voor training, demo’s en fun flights. De PH-TOX is gebouwd in 1941 en gebruikt als trainingstoestel voor de Amikaanse Luchtmacht. Ergens in de jaren 50 van de vorige eeuw is de PH-TOX, destijds als N60839 verkocht voor $ 200,00 aan een crop duster in  de Mississippi delta en daar heeft dit toestel tot begin jaren 80 gevlogen als crop duster. Van die tijd heeft het tot dat wij de Stearman verkregen in een soort kippenschuur gestaan, er was in elk geval niet veel onderhoud meer aan gepleegd. Wij hebben in het begin de bovenvleugels vervangen en  radio’s ingebouwd. Daarna hebben we het toestel naar Nederland verscheept

De minimum vereisten om op de Stearman te trainen zijn een PPL en minimaal  50 uur recente staarwiel ervaring. Een volledige training bedraagt 5 uur en kost twee dagen. Nadat de training met succes is afgerond kan het vliegtuig onder bepaalde condities gehuurd worden.

Overnachten kan in een van de vele B&B bij ons in de buurt, kijk op accommodaties voor adressen en mogelijkheden.

De kosten voor de training bedragen € 3630,00 incl btw en incl landingen.

Prijzen per 1 januari 2022 – wijzigingen voorbehouden.

Vanaf 1990 tot 1996 hebben we er mee gevlogen, er ontstond echter zoveel onderhoud aan dat het beter wat het vliegtuig in zijn geheel te restaureren. Dit is gebeurd in de periode 2000 tot 2012 waarna het vliegtuig in 2013 weer voor het eerst vloog. Het is nu een van de best gerestaureerde stearman die er rondvliegt, geverfd in een typisch jaren 40 kleurenschema (ivoor wit met oranje strepen).

Om op de Stearman te kunnen lessen moet je los zijn op een staartwiel vliegtuig, voor een funvlucht is dat natuurlijk niet nodig. Voorafgaand aan de training op de stearman zal er altijd met één van onze instructeurs  een checkvlucht gevlogen worden op de Piper Cub.

Prijzen

incentivesvluchtduur
Boeing Stearman€385,0030 minuten1 passagier
€710,0060 minuten1 passagier

Prijzen per 1 januari 2024 – wijzigingen voorbehouden.