AT-6 Harvard

De North American AT-6, Harvard

Altijd al een droom geweest om mee te vliegen in een ex trainings vliegtuig van de luchtmacht, en dan wel een origineel Nederlandse AT-6 Harvard. Die droom kan werkelijkheid worden. Vlieg mee en ga voor even terug in de tijd naar de jaren 40.

De vlucht duur varieert van 30 minuten tot 60 minuten. Tijdens de vlucht kunt u genieten vanvan de omgeving en het prachtige vliegtuig dat met sierlijke bewegingen door de lucht kruist. Aerobatic manouvres zijn geen onderdeel van de vlucht, wel hoge bochten en vooral een prachtige vliegervaring.

In overleg met de vlieger is het mogelijke om zelf ook nog te sturen en hiermee het echte vliegen te ervaren.

Bel of mail naar  Vliegveld Oostwold voor meer informatie en de mogelijkheden.

Korte historie

De North American AT-6 is vormde 25 jaar het grootste klaslolaal voor vliegers. Honderduizenden vliegers in meer dan 34 landen werden erin opgeleid. In het totaal zijn er ruim 15.000 van deze vliegtuigen gebouwd. In Nederland werd de Harvard gebruikt tot begin jaren ‘70 door de Rijksluchtvaartschool en de Koninklijke Luchtmacht als advanced trainer.

De PH-KLU heeft een rijke historie binnen de Koninklijke Luchtmacht, het toestel uit 1943 heeft altijd gevlogen als trainingstoestel voor de KLu tot dat het werd uitgefaseerd in 1974. De KLU is in 2014 toegevoegd aan onze vloot en wordt gebruikt als advanced trainer voor o.a. aerobatics en ook demo’s.

Prijzen

incentivesvluchtduur
Harvard€800,0030 minuten1 passagier
€1.100,0045 minuten1 passagier
€1.400,0060 minuten1 passagier

Prijzen per 1 januari 2024 – wijzigingen voorbehouden.