Tailwheel conversion training

Tailwheel conversion

Wil je leren vliegen op een taildragger zoals de Piper Cub dan is Vliegbedrijf Tom van de Meulen op Oostwold-Airport de ideale plek.  Omdat Oostwold-Airport een relatief rustig vliegveld is met een uitstekende grasbaan leent zich dit bij uitstek voor het leren vliegen op een taildragger. Hierdoor kun je in korte tijd veel landingen oefenen zonder constant gestoord te worden door ander  vliegverkeer, en je concentratie volledig bij de landing houden.

De Super Cub kan gebruikt worden voor de volledige PPL opleiding. Alleen  de Basic Instrument lessen  en navigatie worden op een Cessna gegeven.

Beschik je al over een GA brevet dan kun je gelijk trainen en je vliegskils verbeteren, onze ervaring is dat je daar 5 uur training voor nodig hebt inclusief veel starts en landingen. Je krijgt les van een zeer ervaren instructeur met duizenden uren staartwiel ervaring.

Wij bieden je de mogelijkheid om 5 uur te trainen op 2 of 3 opeenvolgende dagen op ons eigen veld. De  5 uur vliegtraining, een aantal uren grondtraining de landingen zijn inclusief.

Kosten

De kosten voor  de training  bedragen € 2550,00 incl. btw en inclusief gebruik vliegveld en inclusief alle landingen, wij vragen dus geen extra landingsgelden.  Wat een enorme besparing oplevert aangezien je aan het eind de training rond de 50 landingen zal zitten. Ook zitten hier enkele uren ground school bij in begrepen.

De training wordt gegeven in de PH-TOK. Een ex militaire Piper Cub die sinds 2021 weer vliegt na een volledige ground-up restauratie.

Na een succesvolle afronding van de training kun je de Piper Cub huren.

Overnachten kan in een van de prachtige B&B bij ons in de buurt, kijk op de site onder accommodaties.

Prijzen per 1 januari 2024 – wijzigingen voorbehouden.