Heritage Hangar

Heritage Hangar

De Heritage Hanger is een kleinschalig museum met een indrukwekkende en unieke collectie van vliegend en rijdend erfgoed uit voornamelijk de tweede wereld oorlog.

De Heritage Hanger is ondergebracht in Hangaar 4, de meest resent bijgebouwde hangaar op Oostwold-Airport. Door onze historische vliegtuigen en voertuigen in een eigen hangaar onder te brengen zullen ze in een nog betere conditie blijven en is er de mogelijkheid om deze prachtige objecten te tonen.

SONY DSC

Wat is er te zien

Op dit moment word de vaste collectie tentoon gesteld, waaronder de North American P-51D Mustang, de AT-6 Harvard en de PT-13 Boeing Stearman. Deze unieke collectie van deze drie vliegende warbirds onder één dak is een unicum in Nederland en daarom al een bezoek waard.

Ook zijn er verschillende voertuigen te zien, van de bekende Harley Davidson WLA tot de veel minder bekende Cushman Airborne Scooter.

In de toekomst zal er in de Heritage Hangar ook aandacht worden besteed aan de roemruchte historie van Vliegbedrijf Tom van der Meulen zelf. Zo zal er bijvoorbeeld ook een origineel historische Piper Super Cub in sproeiconfiguratie getoond worden.

Openingstijden

Gesloten tot voorjaar 2023

Toegangsprijzen

Volwassenen€6,00
Kinderen vanaf 4 Jaar€3,00
Kinderen tot 4 JaarGratis

Prijzen per 1 januari 2022 – wijzigingen voorbehouden.

North American P-51D Mustang

Deze Mustang van het type P-51D-30-NA wordt op 23 mei 1945 door de USAAF in gebruik genomen en daarmee net te laat geleverd om tijdens de Tweede Wereldoorlog nog operationeel te kunnen worden ingezet. Met een machtige Rolls Royce V-1650-7 motor, een bubble canopy en drop tanks is ‘t het laatste type Mustang dat geproduceerd wordt.

 

 

 

AT-16 Harvard

PT-13 Boeing Stearman

Een robuuste twee dekker uit de tweede wereld oorlog waar vele aanstaande piloten op hebben leren vliegen tijdens de primaire opleiding voor hun militaire vliegbrevet.

Austin 8

De Austin Acht werd als twee- en vierdeurs personenauto geproduceerd, als cabrio en lichte bestelwagen. De Austin acht werd tijdens de oorlog als staff car gebruikt.

Clarktor 6

Cushman Airborne Scooter

Harley-Davidson WLA Liberator

Comments are closed.

Museum Hangaar

Vliegbedrijf  Tom van der Meulen start met de bouw van “Museum Hangaar Oostwold”.

In April wordt gestart met de bouw van de Museum Hangaar, de hangaar die onderdak gaat bieden aan de historische vliegtuigen van ons vliegbedrijf. Het vliegbedrijf beschikt over een aantal zeer bijzondere vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog, die tot nu toe werden gestald bij de andere vliegtuigen, waaronder de zeldzame P-51 Mustang en de Harvard AT-16. De P-51 Mustang wordt vooral ingezet voor herdenkingsvluchten en op Airshows. De Harvard wordt ook ingezet op  Airshows en daarnaast gebruikt als trainingstoestel. Door een speciale hangaar te bouwen voor alleen de historische vloot kunnen we meer aandacht geven aan deze prachtige vliegtuigen met vaak een imposante historie.  Ons vliegveld is uniek omdat wij als enige de combinatie met het vliegen met historische vliegtuigen en het opereren van een vliegveld combineren. Zo wordt er op 9 en 10 Juni de 10de editie van de Oostwold Airshow gehouden, een prachtig evenement ( www.oostwold-airshow.nl ).

 De Museum hangaar zal niet alleen gebruikt worden voor de Mustang en de Harvard, maar er zal ook aandacht worden besteed aan de historie van het vliegbedrijf en van luchtvaart in bredere zin. Zo zal ook een historisch Piper Cub sproeivliegtuig worden getoond.

 Het vliegbedrijf, dat is opgericht in 1956, is een van de oudste luchtvaartondernemingen van Nederland en kent een rijke luchtvaarthistorie. Het is begonnen als landbouwluchtvaart bedrijf, maar nu zijn de belangrijkste elementen vliegtuigonderhoud  en -restauratie, verhuur, rondvluchten en instructie.

 Deze luchtvaarthistorie en de collectie WW II vliegtuigen zullen naar verwachting vanaf september te zien zijn in de nieuwe Museum hangaar: combineer een bezoek aan onze unieke collectie met een rondvlucht boven de provincie Groningen en een kopje koffie in ons café ‘Hangar 28’.

De Museum hangaar wordt ook aangeboden voor evenementen en theatervoorstellingen.

Comments are closed.